We zijn terug van weggeweest (of toch voor even) want het was weer heel druk de voorbije weken 😉.
Eerst en vooral zijn we een renovatieprojectje gestart waar ook de hobbybrouwerij van Kassuul haar volgende thuis zal vinden. Niet vlak bij de deur maar dat zal de pret niet drukken 😊. Vanaf 2022 zal brouwer Martinus (hopelijk toch) iets meer tijd hebben om regelmatig het vuur onder de ketel in gang te zetten 😊.
Dus hebben we de voorbije twee maanden meer dan de helft van de tijd besteed aan het klussen in en rond ons huis, maar als het vooruit gaat is het wel leuk natuurlijk 😊.
Voordat we echter tijdelijke klusser zijn geworden hebben we de laatste brouwsels op fles getrokken. Drie mooie kindjes (hopen we toch) staan nu te wachten op de eerste proefnotities 😊
Saison Garrigue (een Kassuul klassieker inmiddels) met de toetsten van de zuiderse kruiden, Abondance (hoppige bitterheid met exotisch fruit door de als aromahop gebruikte Sabro Brand) en Framboise (na de hoofdvergisting 20 liter jongbier op 2 kg frambozen laten verder vergisten).
En de commentaren van de proevers die ik ontvang blijven motiveren 😊 (maar leggen de lat ook hoog) 😊
Enfin nous sommes de retour (pour l’instant quand-mémé) puisque l’agenda est bien rempli pour l’instant (une mauvaise habitude croyez-moi 😉).
Avant tout nous avons débuté un projet de rénovation ou la petite brasserie Kassuul viendra de trouver sa nouvelle maison. Pas vraiment proche mais cela ne va pas moindre le plaisir de brasser 😊. En plus à partir de 2022 brasseur Martinus va trouver (espérons) un peu plus de temps pour chauffer la cuve de brassage 😊.
Mais bon, ces deux derniers mois on vient de passer plus que la moitié du temps par le bricolage dans et dehors de la maison, mais si les choses avancent c’est bien agréable 😊.
Par contre avant de devenir bricoleur temporaire j’ai mis les derniers brassins en bouteille. Trois jolies bébés (espérons) sont en train d’attendre les premiers commentaires des dégustateurs 😊.
Saison Garrigue (une classique Kassuul) avec des flaveurs aux herbes provençales, Abondance (avec une amertume de houblon en combinaison avec des saveurs exotiques venant du houblon Sabro Brand) et Framboise (après la première fermentation j’ai mis deux kilo des framboises sur 20 litres de la bière jeune).
Et les commentaires des dégustateurs continuent à me motiver 😊 (mais posent aussi la barre bien haut 😊)
Top biertje echt waar dan stoefen ze van Westvleteren …. die van u is veel lekkerder gaat vlot binnen heeft wat weg van Westmalle trippel maar is zachter en beter. TOPBIER als ik zo een bak kan kopen onmiddellijk! Heerlijk, heel fel bedankt en nu ga ik er verder van genieten. Nog vergeten: een dikke 9 op 10 en waarom geen 10 omdat hij eigenlijk te lekker is en je er niet vanaf kan blijven. Groeten, Gunter
Nous venons de goûter ta bière – elle est vraiment superbe – j’en achète! 😊 Merci et bonne soirée, à bientôt, Mark et Lily
About the author