De ‘Tripel Bio’ (8,5% vol.alc.) wordt gebrouwen volgens het principe van ongefilterd (niet geklaard) bier. De ingrediënten zijn allen bio gecertificeerd. Om de rijkdom van de moutsmaken in deze Tripel Bio ten volle tot zijn recht te laten komen kiezen voor Bio Pilsner (3-4EBC) gerstmout als basis aangevuld met een Cara pilsmout. Deze ondersteunt de body van het bier, het moutaroma en de schuimvorming. Bio Spelt (3-7 EBC) gaat in de maisch voor de moutvolheid en een zacht mondgevoel. De hop in dit bier is Nelson Sauvin Bio (gebruikt zowel als bitterhop en aromahop) die behalve de hoppige bitterheid (35 IBU) voor natuurlijke fruitigheid van wit steenfruit zorgt. Het is een natuurtroebel bier. In de aanhef zacht fruitig met een hoppige afdronk naar het einde toe (een prettige smaakervaring volgens het vrouwelijke proefpannel ☺️ ). Het water dat we gebruiken is voor 100% bronwater (biowater bestaat immers niet … wel water uit ‘bio’ zuivere regio’s).
La ‘Tripel Bio’ (8,8% vol.alc.) est brassée suivant le principe de la bière non-filtrée. Tous les ingrédient sont certifiées bio. Pour avoir pleinement les gout des moûts dans cette Tripel Bio on à choisi pour une moût d’orge Bio (3-4 EBC) en combinaison avec une mou Carapils. Elle soutient la plénitude, l’arôme du moût et la formation de mousse. Bio épeautre (3-7 EBC) est mis dans la maisch pour le gout plein du moût en la finesse dans la bouche. Le houblon utilisé est Nelson Sauvin (pour l’amertume et l’arôme) qui produit pas uniquement le gout amer mais produit aussi une nature fruitée noyau blanc. Il s’agit donc d’une bière un peu trouble de nature. Au début des fruits douces avec un fin houblonné (suivant le jury dégustatrices très agréable ☺️ ). L’eau utilisé dans cette bière (comme dans tous les autres bières Kassuul) est 100% eaux de source nature (l’eau bio n’existe apparemment pas … au contraire de l’eau qui est d’origine des régions ‘bio’ pure).