Kassuul*

Kassuul*: Brussels dialectwoord voor ketel, casserole ( of zoals men er zegt ‘in een aâ kassuul mokte de beste soep’ 🙂 ). En omdat wij ons bier in een kassuul van 50 liter brouwen was de naam voor onze micro-(home)-brouwerij snel gekozen.

Alles begint ergens ( zegt men toch 😊 hoewel 😊 ). In het kader van een ‘ik heb wel eens goesting om’ en ‘dat zou nu toch wel ferm zijn’ hebben we eind 2017 een workshop ‘bier brouwen’ gevolgd bij Peter (kwestie dat we een youtube-cursus toch niet volledig vertrouwden). Daarna hadden we de smaak (niet alleen van het bier 😉) pas echt goed te pakken en verdiepten we ons in heel wat www-info om onze kennis (theoretisch) te verruimen.

Maar ‘the prove is eating the pudding’ of in dit geval het drinken van het bier. Na de eerste lovende kritieken (misschien durfden de proevers niet anders) zijn we dan ook gestart met onze ‘micro-hobby-garage-brouwerij’. Een brouwketel van 50 liter werd aangeschaft (samen met nog een aantal nodige hulpmiddelen) en nu is microbrouwerij Kassuul* klaar om de wereld te veroveren.

Want bier ‘comme chez moi’, daar willen we voor gaan 😊