Kassuul ‘Tripel de Luxe’

De ‘Tripel de Luxe’ (8,2 % vol. alc.) wordt gebrouwen volgens het principe van ongefilterd (niet geklaard) bier. Vloergemoute gerst (Bohemian Weyermann) vormt het hoofdbestanddeel, samen met tarwe- en speltmout. Verder nog Cara Belge en vlokken van gerst en haver. Als hop worden Cascade en Aurora gebruikt die het bier een fijn citrus-bloemig karakter geven. Op het einde van het brouwproces gaan we met (een heel klein beetje) kruiden (zeste van bio appelsien en geplette korianderzaadjes) bijkomend aroma toevoegen.

La ‘Tripel de Luxe’ (8,2% vol. alc.) est un brassin suivant le principe de la bière non-filtrée. La base de la bière est fait par Weyermann orge de Bohême, en combinaison avec malt de froment et épeautre. Puis encore le malt cara pils et flocons de l’orge et avoine. Les houblons sont Cascade et Aurora pour donner le saveur agrumes-citron. A la fin du cuisson on mets un (tout petit) peu zeste d’orange et quelques graines de coriandre broyé qui ajoutent l’arôme final.