Bieren Kassuul – Bières Kassuul

Bieren Kassuul – Bières Kassuul

Hier dan alle bieren Kassuul op een groepsfoto (van links naar rechts) 😊

  • Kassuul ‘Soleil du Soir’: de hop cascade en citra zorgen voor een fruitige toets van citrus, pompelmoes. Gebruikte gist is US West Coast die voor het zacht hoppige karakter van dit bier zorgt
  • Kassuul ‘La Framboise’: op 20 liter jongbier werden 2 kilo frambozen toegevoegd na de hoofdvergisting. Fruitig in de neus maar eveneens prikkelend van aciditeit, als je van een zuurtje in je bier houdt dan is dit iets wat je zeker zal lusten (Kassuul serveert dit in een Champagneglas als aperobiertje😊)
  • Kassuul ‘Mandarina Chaud’: hier krijgt de hop Mandarina Bavaria een prominente plaats als ‘single hop’. Vergist op een Kveik aan een hoge temperatuur krijg je hier een diepe’ mandarijnen’ smaak
  • Kassuul ‘La Garrigue’: zie kassuul.be/kassuul-saison-la-garrigue/ met een zachte kruidigheid van de Midi, ideaal voor bij een BBQ 😊
  • Kassuul ‘Tripel Bio’: zie kassuul.be/kassuul-tripel-bio/ met de hop Nelson Sauvin als single hop, een favoriet van Kassuul
  • Kassuul ‘Abondance’: als hop gebruiken we hier Simcoe en Sebro Brand die vergist met US Westcoast voor een bij aanvang hoppige bitterheid zorgen maar een heel volle smaak ontwikkeld met (voor Kassuul althans) exotisch ananas 😊 profiel
  • Kassuul ‘Tripel de Luxe’: kassuul.be/kassuul-tripel-de-luxe/ deze versie werd met de hoop Simcoe, Centennial en Cascade gebrouwen en geloof mij (en de proevers) heel lekker, body en smaak 😊
  • Kassuul ‘Dolce Via’: ons honingbier kassuul.be/kassul-dolce-via/ , geen zoete drank maar een stevig bier met een toets van de kastanjehoning in de afdronk. Voor bij een dessert, ik denk aan een tarte tatin met appels of een chocoladetaart 😊

Voici toute la famille sur la photo (de gauche à droit) 😊

  • Kassuul ‘Soleil du Soir’: le houblon Cascade en Citra donnent un flaveur exotique citrus et pamplemousse. Fermenté avec la levure US West Coast on vient de recevoir une bière avec une belle fraîcheur houblonné
  • Kassuul ‘La Framboise’: après la première fermentation on a mis sur 20 litres de bière 2 kilo de framboises. En goûtant beaucoup de fruit dans le nez mais aussi une acidité bien pétillante. Si on aime une bière avec acidité je pense que c’est une bière que vous allez aimer (Kassul serve cette bière dans des verres de Champagne comme bière d’apéro)
  • Kassuul ‘Mandarina Chaud’: dans ce brassin c’est le houblon Mandarina Bavaria qui est présent en premier ligne comme ‘single hop’. Fermentation sur une levure Kveik à une température bien élevé on reçoit le saveur profond, bien amère de ’mandarine’
  • Kassuul ‘La Garrigue’: voir kassuul.be/kassuul-saison-la-garrigue/ les épices du Midi, bière idéal pour le BBQ 😊
  • Kassuul ‘Tripel Bio’ : voir kassuul.be/kassuul-tripel-bio/ avec le houblon Nelson Sauvin comme single hop, une favorite de Kassuul
  • Kassuul ‘Abondance’: comme houblon on utilise Simcoe en Sebro Brand qui, fermenté avec US Westcoast , au début on goûte une amertume douce houblonné mais qui se  termine avec un saveur bien ronde avec (quand-même pour Kassuul) avec des flaveurs exotique ananas 😊
  • Kassuul ‘Tripel de Luxe’: voir kassuul.be/kassuul-tripel-de-luxe/ pour le dernier brassin on vient de choisir le houblon Simcoe, Centennial et Cascade et croyez moi (mais aussi les dégustateurs) vraiment bien, du body, du goût 😊
  • Kassuul ‘Dolce Via’: notre bière au miel kassuul.be/kassul-dolce-via/ pas une boisson sucré mais par contre une bière bien fort avec le miel de châtaigne qui termine dans la bouche. Idéal pour accompagner un dessert, par exemple une tarte tatin pommes ou un gâteau au chocolat 😊

 

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