Kassuul ‘Tripel Bio’

De ‘Tripel Bio’ (9,5% vol.alc.) wordt gebrouwen volgens het principe van ongefilterd (niet geklaard) bier. De ingrediënten zijn allen bio gecertificeerd.  Om de rijkdom van de moutsmaken in deze Tripel ten volle tot zijn recht te laten komen kiezen voor Greenswaen Bio Pilsner (3-4EBC) als basismout aangevuld met Greenswaen Biogold light (een Cara mout 8-20 EBC die de body van het bier, moutaroma en schuimvorming ondersteunt) alsook Weyermann Bio Spelt (3-7 EBC, deze geeft moutvolheid en een zacht mondgevoel). De hop in dit bier is Nelson Sauvin Bio (gebruikt zowel als bitterhop en aromahop) die naast de hoppige bitterheid (35 IBU) voor volle fruitigheid van wit steenfruit zorgt. Het is een ‘Naturtrüb’ bier (het ziet er uit als een Duits Hefeweizen of ook als een NEIPA) maar smaakt in de aanhef zacht fruitig met een hoppige afdronk waarbij de bitterheid pas naar het einde toe opkomt hetgeen een prettige smaakervaring is (toch volgens het vrouwelijke proefpannel 🙂 ). Het water dat we gebruiken is voor 100% bronwater (biowater bestaat immers niet … wel water uit ‘bio’ zuivere regio’s).