Kassuul ‘NEIPA Bio’

De ‘NEIPA Bio’ (9,5% vol.alc.) wordt gebrouwen volgens het principe van ongefilterd (niet geklaard) bier. De ingrediënten zijn allen bio gecertificeerd.  Om de rijkdom van de moutsmaken in deze NEIPA ten volle tot zijn recht te laten komen kiezen voor Greenswaen Bio Pilsner (3-4EBC) als basismout aangevuld met Greenswaen Biogold light (een Cara mout 8-20 EBC die de body van het bier, moutaroma en schuimvorming ondersteunt) alsook Weyermann Bio Spelt (3-7 EBC, deze geeft moutvolheid en een zacht mondgevoel). De hop in dit bier is Nelson Sauvin Bio (gebruikt als bitterhop en aromahop) die naast de hoppige bitterheid (35 IBU) voor fruitigheid en een toets van sauvignon zorgt (en het ‘hazy’ effect?). Het water dat we gebruiken is voor 100% bronwater (biowater bestaat immers niet … wel water uit ‘bio’ zuivere regio’s).