Tsjek: de vergisting

ByMartinus

Tsjek: de vergisting

Vandaag nog eens nazicht gedaan van de vergisting. Na een weekje (toch voor de Tripel de Luxe) is de hoofdvergisting stilaan afgelopen. Eerst nog het SG meten en dan hevelen we over naar een ander vergistingsvat om het ‘jongbier’ rustig verder te laten nagisten (ongeveer twee weken).

Je kan zien dat de gist (het is een bovengistend bier) goed zijn werk heeft gedaan. De schuimsporen van de gist boven het bier zijn goed te zien tegen de rand van het vat. Ook op de bodem ligt al een laag dode gistcellen. Dat is ook een reden waarom we gaan overhevelen.

En dan de quizvraag van de dag: wie de juiste locatie kent waar de vaten staan wint natuurlijk een heerlijk flesje Tripel   ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

Insiders zijn uiteraard van de wedstrijd uitgesloten (maar die mogen/moeten sowieso als proefkonijn al eens een glaasje drinken ๐Ÿ™‚

stuur een pm naar info@kassuul.be, meer kans dan de lotto te winnen krijg je niet meer ๐Ÿ™‚ 


About the author

Martinus administrator