Kassuul Saison ‘La Garrigue’

De Saison ‘La Garrigue’ (8,5% vol. alc.) vindt zijn oorsprong in de Henegouwse traditie van oogstbieren. Hier evenwel kiezen we (ook :-)) voor een iets zwaardere versie (vandaar ook wel te klasseren bij de ‘Super Saison’ bieren), een bierstijl die zich kenmerkt door het behoud van de Saison eigenschap (droog, laag eind soortelijk gewicht , fris-zurig maar ook en kruidigheid en hop). Door het hoger alcoholpercentage wel te drinken als een degustatiebier (geniet dus met mate 🙂 ). Vloergemoute gerst (Bohemian Weyermann) vormt het hoofdbestanddeel, samen met tarwe- en speltmout, Cara Belge, vlokken van gerst, tarwe, haver. Als hop worden Northern Brew, Fuggles en Centennial toegevoegd. Op het einde van het kookproces worden enkele verse kruiden toegevoegd (typische voor de Garrigue :-)) die voor een zachte ronde kruidige toets zorgen en mooi contrasteren met het fruitig- licht zurig karakter. Je mag een zachtgeel (EBC 14), ongefilterd bier verwachten dat zowel bij een stoofpotje van vis maar ook bij een een kaasschotel kan passen.