Kassuul ‘Dolce Via’

De ‘Dolce Via’ (8,3% vol. alc.) is een ongefilterd bier waar na de hoofdvergisting honing wordt toegevoegd. De honing (acacia) komt uit een zuiver natuurgebied (les Monts d’ Ardèche) waar de Dolce Via (de ‘zachte weg’) een voor fietsers en wandelaars verharde weg is die de vroegere spoorwegbedding tussen Lamastre en Saint-Agrève volgt. Ook hier vormt de vloergemoute gerst (Bohemian Weyermann) het hoofdbestanddeel van de mout, samen met tarwe- en gerstemout, Cara Hell, vlokken van gerst, tarwe, haver en maïs en spelt. Als hop worden Aurora en Cascade gebruikt die zowel voor bitterheid maar ook voor een fruitig smaakpalet zorgen, dit samen met een vleugje van de (vergiste) honingsmaak. We mikken op een IBU (bitterheid) van 30 waarbij de honing ervoor zorgt dat de bitterheid mooi afgerond wordt zonder dat het bier ‘siroop’ wordt :-). Want voor mij mag een lekker bier een fijn hoppig bittertje op het einde hebben 🙂