Maandag 10/12 (een weekje na de brouwdag) was de hoofdgisting zo goed als afgelopen en hebben we de honing toegevoegd (we hebben voor Acaciahoning gekozen). So far, so good … alles verliep supervlot, de gist schoot terug in gang en het waterslotje broebelde lustig erop los.
Maar deze morgen (het is ondertussen woensdag) … ramp o ramp … was er lekkage aan de onderkant van het kraantje. Er was toch al een goede 75 cl weggedruppeld met als gevolg een plakboel rond het vatje. Dan maar een nieuw vat aangerukt, het bier overgeheveld en alles opgekuist 🙂 dus ça va denk je dan, nee dus 🙁 ook dit kraantje begon na een tweetal uur te lekken. Dus nog maar eens de hele inhoud overgeheveld en cross fingers now. Binnen een dikke tweetal maanden zullen we weten wat het resultaat is (het rook wel lekker en hopelijk zorgt de reeds gevormde alcohol voor een bacteriebuffer). We’ll see 🙂 hobbybrouwers zijn optimisten 🙂
About the author