Saison La Garrigue of het begin van de nazomer?

Een heerlijk lang weekend met een aantal regenbuien? No prob voor Kassuul, integendeel 🙂 ideaal om een brouwdagje op de agenda te plaatsen. En omdat de voorraad Saison La Garrigue ( op één fles van 75 cl. na 🙁 ) opgeraakt is was de keuze snel gemaakt. Een tweetal dagen eerder al gestart met het maken van een giststarter ( op de magneetroerder 🙂 een verjaardagskadoo 🙂 ) met als basis de WL P565 ( Saison Dupont Saison uit Tourbes, één van de all-time saison favorites 🙂 ). Deze keer met de hand geschroot ( draaien dus aan de hendel van de schrootmolen in plaats van het boormachine ) maar met een ( misschien subjectief voor mij althans ) beter resultaat . Bronwater (half Montil en half Cristaline) waarbij mij toch opvalt dat de maisch-Ph perfect op 5,4 inpendelt. Langzaam filteren via communicerende vaten en inkoken met onze favoriete (saison)hop Fuggles en Northern Brewer voor de bitterhop en  Centennial als aromahop (we gaan hiermee ook nog even drooghoppen 🙂 ). Tenslotte bij het inkoken de verse kruiden (een Garrigue moet nu eenmaal een garrigue zijn 🙂 ). Alles keurig in het vergistingsvat gekregen en nu afwachten en geduld hebben … misschien het moeilijkste deel van het bierbrouwen 🙂