Kassuul Saison ‘La Garrigue’

De Saison ‘La Garrigue’ (9,5% vol. alc.) vindt zijn oorsprong in de Henegouwse traditie van oogstbieren. Hier evenwel kiezen we (ook :-)) voor een zwaardere versie (vandaar ook wel te klasseren bij de ‘Super Saison’ bieren), een bierstijl die zich kenmerkt door het behoud van de Saison eigenschap (droog, ver uitgegist, frisse zurigheid en kruidigheid) maar met een hoger alcoholpercentage zodat het een degustatiebier wordt. Vloergemoute gerst (Bohemian Weyermann) vormt het hoofdbestanddeel, samen met tarwemout, Cara Belge, vlokken van gerst, tarwe, haver en maïs en spelt. Als hop worden Sterling, Northern Brew en Fuggles. Op het einde van het kookproces worden enkele verse kruiden toegevoegd (typische Garrigue :-)) die voor een zachte ronde toets zorgen en mooi contrasteren met het fruitig- licht zurig karakter. Je mag een zachtgeel (EBC 14), ongefilterd bier verwachten dat zowel bij een stoofpotje maar ook bij een harde kaas kan passen.