Dolce Via ‘en réalité’

We zijn er even tussenuit voor een korte vakantie. Er staat wel een vaatje te vergisten maar na de hoofdgisting kan dit gerust twee weekjes zonder mij verder. En onze vakantie gaat steevast uit naar de Ardèche waar ons vast vakantiestekje wacht. De kans dus om jullie even te laten kennis maken met ‘La Dolce Via’ in het echt, een oude spoorweglijn tussen Lamastre en Saint-Agrève die inmiddels verhard werd en voor de mountainbike zalig fietsen is. Je klimt van 300m naar 1100m aan een rustig 3 à 4% maar toch voel je dit na 45km stilaan in de benen 🙂

En dit is dan ook de streek vanwaar ik de honing meebreng die ik gebruik om de Kassuul ‘Dolce Via’ op te laten vergisten. Zuivere honing (Acacia) uit een streek waar zware metaal, fijn stof en andere stress toch wel even ver weg is. Zalig om dan ‘s avonds na te genieten van een fijne fiets- of wandeltocht of een dagje ‘rien à faire’, liefst met een lekker bier hoewel de Côtes de Rhône wijnen hier ook wel best wat in petto hebben 🙂